RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

РФ прагне виснажити ППО: киян попередили про загрозу нових атак

У Київській міській військовій адміністрації (КМВА) очікують нових російських ракетно-дронових обстрілів столиці України та її околиць. Росія прагне виснажити систему Протиповітряної оборони.

Про це повідомив представник КМВА Михайло Шаманов для "РБК-Україна".

Речник зауважив, що Київ надалі залишається пріоритетом для Росії, відтак можливі нові атаки ракетами та безпілотниками.

Ключовою метою росіян є виснаження системи Протиповітряної оборони на околицях міста, щоб надалі уражати об'єкти інфраструктури, адміністративні будівлі та західні комплекси ППО.

Він закликав киян подбати про власну безпеку.

"Це намагання виснажити ППО навколо Києва, уразити об'єкти інфраструктури, центри прийняття рішень або сили й засоби ППО західних зразків. Прогнозуємо, що атаки будуть продовжуватися. Тому ще раз скажу про безпеку - життя і здоров'я українців це найголовніше, що у нас є", - додав представник міської військової адміністрації.

Раніше "Апостроф" писав, що у ніч на 2 вересня Росія завдала ракетних ударів по Київській, Сумській та Харківській областях, застосувавши балістичні, крилаті та зенітні керовані ракети.