RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У ГУР звернули увагу на відео, де російський офіцер ставить незручні запитання до свого командування

Один із російських офіцерів записав відео з питаннями до командування, чому їх не поставили захищати свою землю у Курській області, а змусили стояти на Харківщині. Після цього військового відправили на штурм і відтоді про нього нічого невідомо.

Про це повідомляє проєкт Головного управління розвідки Міністерства оборони України "Хочу жить".

Зазначається, що розкритикував керівництво РФ лейтенант Андрій Токмаков із позивним "Фосфор". У своєму зверненні він висловив здивування рішеннями влади боронити російську територію строковиками, яких здолала українська армія. Тоді як його військовий підрозділ займається "незрозуміло чим у Харківській області без підтримки авіації та артилерії, зазнаючи великих втрат".

"Два місяці вже стоїмо на території Харківської області. Які завдання виконуємо - незрозуміло… Ми з хлопцями говоримо, нах*** нам ця Харківська область? Чого ми тут стоїмо? Надішліть нас на територію своєї країни, захищати її", - повідомив він у відео.

Російський військовий закликав інших ставити незручні питання своєму командуванню, після чого зник. Наближені до нього по службі повідомили, що через конфлікт з командиром офіцера відправили на штурм. Відтоді про нього не було звісток.

У проєкті "Хочу жить" наголосили, що можуть відповісти на запитання замість командування.

"Справа в тому, що Росія веде проти України злочинну загарбницьку війну. Її нинішнє керівництво готове жертвувати всім, щоб відчепити ще один шматок чужої землі, але не здатне захистити свою. Через нього російська армія перетворилася на банду окупантів та мародерів, здатну лише грабувати та вбивати все і вся навколо, і своїх та чужих", - заявили в ГУР.

Проєкт української розвідки приєднався до заклику до російських офіцерів ставити незручні питання своєму командуванню, якщо вони мають хоч краплю честі та розсудливості. Також порадили звертатися до проєкту.

Раніше ми писали, що державний проєкт "Хочу жить" покликаний допомогти військовим армії РФ безпечно здатися в полон.