RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

16 вересня

Всі новини

Не задекларувала 7,8 млн грн: в Україні хочуть звільнити суддю Вищого адмінсуду

В Україні НАБУ підозрює суддю Вищого адміністративного суду Інну Масло у недекларуванні на 7,8 млн гривень. Жінці, яка виїхала на початку війни з України, загрожує звільнення.

Про це повідомили у Центрі протидії корупції.

Там зазначили, що дисциплінарна палата Вищої Ради правосуддя внесла подання про звільнення судді, яку НАБУ оголосило в розшук, без вихідної допомоги та довічних виплат. На думку членів ВРП, вона допустила поведінку, що не гідна звання судді.

Детективи НАБУ встановили, що суддя приховала дві земельні ділянки та два будинки на Київщині, якими користувалась разом з чоловіком протягом 2020 року.

Хоч будинки офіційно і не ввели в експлуатацію, проте є цілком придатними до проживання. Їх оцінюють у понад 4 млн гривень і майже 2 млн гривень відповідно. Водночас, вартість земельних ділянок, на яких вони розташовані, становить по одному мільйону кожна.

При цьому, оскільки місцеперебування судді не встановлене, її оголосили в розшук.

Відомо, що ще у березні 2022 року жінка виїхала з України, не здійснює правосуддя, не виходить на зв’язок. Проте за 2022 рік отримала 673 тис. гривень суддівської винагороди.

"Вітаємо це рішення і сподіваємось, що ВРП вже у повному складі звільнить Масло. Судячи з декларації, у 2022 році чоловік Масло придбав у Туреччині квартиру за майже 2 млн грн. За весь 2023 рік, якщо вірити судді, вона отримала дохід в розмірі 1 гривня", - додали у Центрі.

Нагадаємо, суддя Генічеського райсуду Херсонської області, яка після окупації перейшла на бік росіян, продовжувала отримувати з українського бюджету заробітну плату. У підсумку їй нарахували близько 1,4 млн гривень.