RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Справа ексголови "Нафтогазу" Коболєва: суд переглянув запобіжний захід

У четвер, 12 вересня, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) переглянув питання запобіжного заходу колишньому керівнику НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву, продовживши його дію на два місяці. САП обвинувачує його у заволодінні 229 млн гривень премії.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на інформацію ВАКС.

"Колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП та продовжила ще на 2 місяці строк дії процесуальних обов’язків, покладених на ексголову правління НАК "Нафтогаз України" раніше", - повідомили у пресслужбі.

Згідно із запобіжним заходом, обвинувачений має сповіщати суд про зміну своєї адреси проживання, утримуватися від спілкування з громадянами, зазначеними в ухвалі суду, здати на зберігання до Держміграційної служб паспорти для виїзду за кордон.

За версією НАБУ та САП, Коболєв, який очолював "Нафтогаз" протягом 2014-2021 років, навесні 2018 року наказав видати премію працівникам компанії.

Завдяки такому рішенню йому заплатили за "екстраординарні досягнення" 261 млн гривень (10 млн доларів в еквіваленті). Премію Коболєв отримав за перемогу "Нафтогазу" над "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі.

Тоді правоохоронці, відповідно до ч. 5 ст. 191 ККУ, звинуватили його у зловживанні службовим становищем.

Раніше ми писали, що грошові винагороди топ-менеджменту "Нафтогазу" не вперше викликають скандал.