RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

21 вересня

20 вересня

Всі новини

В Німеччині українських біженців зобов'язали перереєструвати авто

Після 30 вересня 2024 року транспортні засоби з українською реєстрацією, які перебувають у Німеччині понад рік, повинні бути зареєстровані - необхідно отримати німецькі номерні знаки.

Про це повідомила прес-служба Головного сервісного центру МВС України, посилаючись на інформацію, розміщену на сайті Федерального міністерства цифрових технологій і транспорту.

"Німецька сторона з розумінням ставиться до ситуації та налаштована надати українцям можливості скористатися особливою спрощеною процедурою постановки на облік їх транспортних засобів", - зазначили у прес-службі.

Як зазначають в МВС, власники транспортних засобів української реєстрації, що ставили їх на облік у відповідних німецьких органах та не зняли з обліку в сервісних центрах МВС у зв’язку з виїздом за кордон, можуть отримати нові українські свідоцтва про реєстрацію та номерні знаки.

"Після повернення транспортного засобу в Україну його власники або їх уповноважені представники для отримання нового свідоцтва про реєстрацію та номерних знаків мають звернутись із заявою до будь-якого сервісного центру МВС, сплатити платежі за перереєстрацію, відшкодування вартості бланків реєстраційних документів та номерних знаків", - розповіли у Головному сервісному центрі.

Нагадаємо, станом на кінець липня статус тимчасового захисту в ЄС мали трохи більше 4,1 млн втікачів від російської агресії проти України.