RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

В Румунії є власний Бермудський трикутник: що відомо про моторошний ліс Хойя Бачіу

За межами Румунії Трансільванія - це земля, яка асоціюється з вампірами, зокрема Дракулою. У Румунії, де Влад Цепеш є національним героєм, асоціації його зі знаменитим вампіром не такі популярні, а Трансільванія відома одним з найстрашніших місць у світі. Ліс Хойя Бачіу з привидами заслужив репутацію Бермудського трикутника Румунії.

Про це пише Independent.

Ліс Хойя Бачіу знаходиться недалеко від Клуж-Напоки, другого міста Румунії в глибині Трансільванії. Його називають найстрашнішим лісом у світі. А галявина в ньому, нібито, є найстрашнішим місцем. Це місце приваблює сектантів та відьом, які відкривають портали в інші виміри, а озброєні мечами люди намагаються очистити ліс від зла.

Ліс Хойя Бачіу набув репутації осередку паранормальних явищ - він вважається місцем діяльності НЛО та злих духів.

Кажуть, що ліс назвали Хойя Бачіу після того, як пастух з таким самим іменем пропав там з 200 своїми вівцями.

Наприкінці 1960-х років біолог на ім’я Александру Сіфт сфотографував диск або літаючу тарілку, що ширяє над лісом, а в 1968 році військовий технік на ім'я Еміль Барнеа сфотографував НЛО. Стверджується, що у нього не було причин вигадувати цю історію, оскільки він не міг щось отримати, оскільки комуністичний уряд того часу вважав віру в паранормальні явища ознакою божевілля та загрозою для держави.

Про ліс розповідали й інші дивні історії. В одному з них молода дівчина зникла на п’ять років, щоб знову з’явитися, не пам’ятаючи, де вона була. В іншій історії понад 60 відвідувачів намагалися відкрити портал в інший вимір. Люди також повідомляють, що бачили дивні вогні в лісі, чули кроки невидимих фігур, фіксували неіснуючі обличчя на фотографіях і чули незрозумілий сміх або жіночі голоси.

Саме через такі історії ліс отримав назву "найстрашніший ліс у світі". Крім того, люди, які пішли в ліс, повідомляють, що їх долає нудота, дивні висипання, незрозуміла втома та відчуття, що за ними спостерігають. Деякі люди також повідомили про проміжки часу, в які вони не пам’ятали, що робили.

Як повідомляв "Апостроф", біля Токіо є ліс, який називають "Лісом самогубць" - влада роками намагається зруйнувати його похмуру славу.