RU  UA  EN

Середа, 9 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.75
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

9 жовтня

Всі новини

"До кінця війни": в уряді розповіли про долю телемарафону

Національний телемарафон "Єдині новини" триватиме до завершення війни з Росією.

Про це заявив новий голова Міністерства культури та стратегічних комунікацій Микола Точицький в інтерв'ю "Голосу Америки".

Він наголосив на необхідності роботи телемарафону, однак випускати мають більш якісний продукт з ухилом до освітнього характеру. На такій платформі потрібно більше пояснювати, що є українська культура, які є плани для її збереження.

"У своїй роботі я від початку спілкуюся як з більшістю у політиці, так і з меншістю. Але я сказав і буду продовжувати говорити, поки йде війна, "Єдині новини" будуть. Але ми повинні, як і в усьому, робити більш якісний продукт, щоб це було цікаво", - пояснив Точицький.

На його переконання канали допомагають боротися з дезінформацією, яка прагне проникнути в Україну. Саме через цей негативний чинник в країні має бути "Єдиний марафон".

"Він потрібен для того, щоб ми робили єдині підходи, які будуть розбивати пропаганду, яку робить Російська Федерація стосовно нас", - сказав міністр.

Йдеться про платформу, яка дозволить позбавлятися тих російських ворожих наративів, які були закладені в різні періоди розвитку країни, додав Точицький.

Нагадаємо, у березні Державне підприємство "Мультимедійна платформа іномовлення України" уклало угоди з телеканалами, що входять до марафонів "Єдині новини" та "Freeдом", на виготовлення контенту ще на 568 млн грн. Загальна сума платежів приватним каналам за контент для марафонів раніше вже склала 1,21 млрд грн.