RU  UA  EN

Середа, 23 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.15
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

23 жовтня

Всі новини

Чому дрони не замінять ATACMS для ударів вглиб РФ — пояснення від BRAVE1

Безпілотники можуть частково компенсувати обмеження Заходу для України на застосування далекобійного ракетного озброєння по території Росії, але вони не здатні повноцінно замінити таку зброю.

Про це "Апострофу" розповіли в урядовому кластері для розвитку військових технологій в Україні BRAVE1.

"БПЛА, особливо ті, які призначені для ударів по великих дистанціях (deep strike), здатні виконувати точкові атаки на критично важливі об'єкти, такі як військові бази або склади боєприпасів. Такі удари можуть завдати значної шкоди у тилу противника. Проте безпілотники мають свої обмеження, зокрема щодо далекобійності, швидкості та можливостей доставки великих боєзарядів", - зазначили в BRAVE1.

Там додали, що удари deep strike з використанням ракет далекого радіусу дії, таких як ATACMS або інших подібних систем, мають більший радіус дії та руйнівну силу, що робить їх незамінними для ураження стратегічних об'єктів у глибині території противника.

Як повідомляв "Апостроф", Велика Британія виділить Україні додаткову допомогу розміром 120 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 155 млн доларів) на морські безпілотники.