RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Війна на Донбасі: в Україні пояснили займання ЛНР нових позицій біля Станиці Луганської

Радник штабу АТО, майор ЗСУ Сергій Жмурко та координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець не згодні з тим, що, дозволивши бойовикам побудувати укріплення на мосту під Станицею Луганської, українська армія здала свої позиції.

Про це вони сказали в коментарі "Апострофу".

"У цьому районі сторони конфлікту поділяє Сіверський Донець, міст зруйновано, причому з нашого боку більше, ніж з протилежного. Бойовики на своїй стороні поклали мішки, там стоять дві людини, тепер місцевим людям стало незручно ходити. Але вони міст не перейшли, на нашу територію не зайшли. Ми жодного метра своєї землі не віддали", - заявив Жмурко.

За його словами, біля зміцнення несуть службу "представники російських окупаційних військ", але він упевнений, що ця ситуація не загрожує.

На думку Костянтина Машовця, випадок у Станиці Луганській не варто розцінювати як щось надзвичайне.

"Так, бойовики зайняли нові позиції, але вони ж не відсунули наші, просто пересунули свої ближче до нашої сторони. Те сама роблять і наші війська, можливо, займають і покращують свої позиції. Сірі зони є скрізь уздовж лінії розмежування. Десь їх займають наші, а десь бойовики", - заявив він.

На думку Машовця, ці дії — звичайна провокація з боку незаконних збройних формувань у зоні АТО.

Машовець наводить приклад населеного пункту Комінтернове під Маріуполем, який був зайнятий бойовиками ДНРу кінці минулого року.

"На КПВВ "Золоте" - та сама історія, вони там ведуть снайперський вогонь і подібними провокаціями займаються постійно", - уточнив Машовець.

Більше читайте у матеріалі "Апострофу": Війна на Донбасі: бойовики ДНР та ЛНР займають нові позиції.