RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Захоплення російського військового під Троїцьким: журналіст розповів, як розбалакав полоненого

Український журналіст Андрій Цаплієнко розповів про те, як брав інтерв'ю в одного із затриманих українськими бійцями російських диверсантів поблизу села Троїцьке Луганської області і нібито навіть зміг його в чомусь переконати.

"Олександр Седиков, тридцять шість років. З Северодвінська. Старший лейтенант запасу ЗС РФ. Так званий "старший лейтенант" так званих "збройних сил ЛНР". Єдиний виживший російський бойовик, захоплений у полон під Троїцьким. Півгодини розмови з ним для мене були одним з найскладніших інтерв'ю за всю мою роботу в АТО. Але, мені здалося, що за короткий час нашого спілкування щось змінилося в Олександрі... Якщо, звичайно, він щира людина", - написав Цаплієнко у своєму Facebook і привів діалог з полоненим росіянином.

- Без російського консула спілкуватися НЕ БУ-ДУ!!!
- А як можна підтвердити, що Ви російський громадянин?
- За моїми даними.
- Багато росіян?
- Я б не сказав.
- Добровольці?
- Кадрових офіцерів вистачає. Приїжджають, їдуть...
- На командних посадах?
- Так.
- З боку ЛНР і з боку ДНР готується наступ на українські позиції?
- Сумніваюся, там воювати ніхто не хоче, там діти по вісімнадцять, дев'ятнадцять років, які ніколи зброї не тримали в руках, хто воювати буде? Більшість молодих там через гроші, бо треба ж утримувати сім'ю.
- А багато грошей?
- П'ять тисяч гривень в місяць хіба це великі гроші? Ціни такі ж, як в Росії, нічим не відрізняються, іноді навіть дорожче, ніж у нас! Люди (на тій стороні) не хочуть цієї війни, на нас, на "солдатів" дивляться, як на звірів, п'ятнадцятирічна дівчинка таким поглядом дивиться на тебе! Мені ця війна не потрібна...

Як повідомляв "Апостроф", український журналіст Юрій Бутусов пояснив, як захопленого полоненого можна використати для суду над керівництвом РФ.