RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​Ажіотаж навколо затримання в Придністров'ї групи українців: з'явилося важливе уточнення

У Державній прикордонній службі України пояснили ситуацію з затриманням на території невизнаного Придністров'я шістьох громадян України.

У коментарі "Апострофу" речник Держприкордонслужби Олег Слободян наголосив, що дані про затримання "силовиками" Придністров'я українського прикордонника є фейком.

Варто звернути увагу, що в КДБ невизнаної Придністровської Молдавської Республіки опублікували інформацію, що їх співробітниками був затриманий працівник Держприкордонслужби України Михайло Малюта і ще 5 українських громадян. Їх начебто підозрювали у веденні прихованого спостереження в районі навчань КДБ невизнаної республіки.

Слободян пояснив "Апострофу", що Малюта не є військовослужбовцям Держприкордонслужби України: "Ця інформація повністю не відповідає дійсності. Малюта працював у нас (в прикордонному відомстві – ред.) сезонним кочегаром. Відношення до діяльності Держприкордонслужби він не має".

Спікер Держприкордонслужби зазначив, що за наявною інформацією, всіх затриманих громадян відпустили того ж дня, 19 жовтня.

На уточнююче питання про те, чи зверталася Україна до представників Придністров'я по даному питанню, Слободян сказав: "З "прикордонниками" Придністров'я, як і з російськими на окупованих територіях, ми не контактуємо".

Як повідомляв "Апостроф", раніше екс-ватажок бойовиків ДНР Олександр Ходаковський розбурхав мережа заявою про перетворення Донбасу в Придністров'я.