RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Затримання в Криму українського "диверсанта": з'явилися подробиці

Затриманий Росією в анексованому Криму громадянин України Сеїт-Ібраїм Зайтуллаєв раніше був учасником кримськотатарського батальйону імені Номана Челебиджихана, але два місяці тому від справ батальйону був "звільнений".

Про це на своїй сторінці у Facebook написав журналіст Антон Наумлюк з посиланням на бізнесмена і засновника батальйону Ленура Іслямова.

"Чергове затримання в Криму. Сеїт-Ібрагім Зайтуллаєв, учасник кримськотатарського батальйону імені Номана Челебиджихана. Поки що закидають незаконний перетин кордону, але, з огляду на повідомлення російських ЗМІ, швидше за все, це буде ще один фігурант справи "кримських диверсантів".

Ленур Іслямов підтвердив, що Зайтуллаєв перебував у складі батальйону, однак зазначив, що два місяці тому від справ батальйону він був "звільнений". Також Іслямов розповів, що Зайтуллаєв талановитий музикант, "дуже переживав наші проблеми і сумував за батьками", мав намір вступати в технологічний інститут на території материкової України", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", у ФСБ РФ заявили про затримання Сеїт-Ібраїма Зайтуллаєва на адмінкордоні Криму з материковою Україною. Він розповів про те, що в батальйоні нібито ведеться підготовка фахівців "для проведення диверсійно-терористичних актів у Криму".