RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

2 червня

Всі новини

Недбалість і халатність: Тимчук не вірить у диверсію на складах у Балаклії

До пожежі на складах боєприпасів у місті Балаклія Харківської області, призвела, швидше за все, недбалість і халатність армійського керівництва і військовослужбовців, які охороняли об'єкт, а не диверсія з боку бойовиків і російсько-окупаційних військ. Таку думку висловив народний депутат, координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у коментарі gordon.ua.

"Схиляюся до того, що це не диверсія, а звичайна недбалість і халатність. Це моя суб'єктивна думка, всі крапки над "i" має розставити військова прокуратура. Я розумію, що версія про диверсію дуже зручна, на неї можна все списати. Вибачте, але в разі з вибухом в Балаклії версія про диверсію навряд чи прийнятна", - заявив Тимчук.

Він підкреслив, що від безпосереднього місця вибуху до зони АТО відстань така, що жоден тактичний безпілотник з горючими речовинами не долетить. Також не витримує критики і версія про ДРГ противника, оскільки лінія розмежування у зоні АТО перебуває під щільним контролем Збройних сил України.

За словами Тимчука, черговий інцидент з військовими складами - логічний результат того, що за три роки війни ніхто з посадових осіб, відповідальних за охорону та дотримання техніки безпеки на стратегічних об'єктах, не поніс відповідальності.

"Можна списати на місцевих проросійських "партизан", але, за нашою інформацією, ще рік тому всі основні групи було знешкоджено. В особливий період, який ми маємо де-юре, повинна бути зовсім інша схема охорони подібних об'єктів. А склад в Харківській області - це стратегічний об'єкт. Незалежно від того, недбалість це або диверсія, виникає питання відповідальності осіб, що відповідають за роботу об'єкту: за охорону, за дотримання техніки безпеки і так далі. За три роки війни ніхто відповідальності не поніс, тому ми і отримали подію у Балаклії ", - підсумував Тимчук.

Детальніше про пожежу на складі боєприпасів в Балаклії Харківської області читайте у онлайн-трансляції "Апострофу".