RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

"Гітлер і Бандера напали на Україну": мережі обурило фото з мітингу в Харкові

У четвер, 22 червня, в Харкові літній чоловік вийшов на вулицю з транспарантом, напис на якому свідчить, що в цей день 1941 року "Гітлер і Бандера напали на Україну".

Відповідне фото на своїй сторінці в Facebook опублікував журналіст Ігор Піддубний.

"Це Харків сьогодні ... Хто-небудь запитав у цього дідуся: на чиєму боці був Радянський Союз, коли почалася Друга світова? Якщо дідусям і бабусям на місце вже нічого не поставиш, може, хоч онуків пошкодують!" - написав він у підпису до фото.

Як відомо, 22 червня 1941 року Німеччина напала на СРСР. Російська історіографія вважає цей день початком "Великої вітчизняної війни".

Варто відзначить, що фото обурило користувачів мережі.

"В очах маразм", "Вони старі, все їхнє життя пройшло в цьому маразмі. Тому їх потрібно прощати. А молодим потрібно більше думати, більше вчитися!", "Обережно взяти і в поїзд "Харків - Москва", подалі від "бандери", вберегти", "А чому "Гітлер"з великої літери написано, а "бандера" з маленькою ... Пошану так висловлює", - пишуть в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає, що Україні потрібно відмовитися від урочистостей 22 червня.