RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Суд зобов'язав держпідприємство виплатити мільйони терористам ЛНР: в мережі обурені

Господарський суд Луганської області ухвалив рішення зобов'язати державний Луганський облавтодор виплатити 2,1 млн гривень підприємству ТОВ "Донкуб", яке розташоване на окупованій бойовиками незаконних збройних формувань території.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст і блогер Денис Казанський.

За його словами, "Донкуб" в 2016 році був відібраний людьми ватажка "ЛНР" Ігоря Плотницького у його законного власника Сергія Боєва.

"Ось вам наша війна у всій красі. Здавалося б, уже й блокаду ввели, і торгівлю вугіллям зупинили, але українська держава так і хоче допомогти своїм ворогам грошима. Ще раз - український суд зобов'язав державне підприємство виплатити гроші компанії, яка розташована в Перевальську (під контролем "ЛНР"), була віджата бойовиками, зареєстрована в "ЛНР" і платить податки Плотницькому (глава "ЛНР" Ігор Плотницький - ред.)", - підкреслив Казанський.

Разом з тим, він нагадав, що власник захопленої компанії ще рік тому звертався в СБУ і ГПУ з заявою, в якій писав, що його власність захоплена терористами.

"Але ні СБУ, ні ГПУ не відреагували. Не знайшли достатньо доказів... Тепер представник бойовиків за дорученням, яке виписано бойовиками, приїжджає в українські суди і відсуджує у українського державного підприємства мільйони гривень. Сюрреалізм якийсь ... Немає слів" , - резюмував Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розповів про шкоду блокади Донбасу і те, як потрібно рвати зв'язки з Росією.