RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Думають піти з Донбасу, але залишити Крим: у Росії розповіли про плани Кремля по Україні

Російський політолог Андрій Піонтковський розповів про плани президента Росії Володимира Путіна щодо України.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, в даний час обговорюються два варіанти.

"Або те, що я називаю гібридною капітуляцією - якось домовитися із Заходом про умови, які він буде готовий прийняти як відступ Росії (всередині країни це можна буде продати як перемогу). Один з обговорюваних в Москві варіантів - як би піти з Донбасу, зберігши при цьому Крим", - сказав Піонтковський.

Він уточнив, що інший варіант - це гібридна ескалація: підвищити ставки в конфлікті, влаштувати військові провокації стосовно України чи Білорусі. Це необхідно Кремлю, щоб залякати Захід і змусити його піти на якусь прийнятну для Росії угоду.

"Тому маневри "Захід-2017", які самі по собі і раніше викликали серйозні побоювання і в Україні, і в Білорусі, тепер стають тим більш тривожними. Це якраз ідеальна можливість для Москви промацати Захід такою гібридною ескалацією", - підкреслив Піонтковський.

Разом з тим, експерт зазначив, що в Москві не розуміють, наскільки різко змінилося в Вашингтоні ставлення до путінської Росії.

"Що стосується України, то найменший крок Росії в ескалації конфлікту негайно викличе рішення - воно, власне, вже підготовлене Пентагоном - про передачу Україні летальної оборонної зброї, що різко підвищить для Москви ціну подальшої агресії. У будь-якому випадку, вересень буде дуже цікавим місяцем" , - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "У Росії два варіанти по Україні: вересень буде дуже цікавим місяцем".