RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Прокуратура почала розслідування за фактом зникнення в Білорусі сина українського капелана

Чернігівська місцева прокуратура почала розслідування за фактом зникнення в Білорусі сина українського капелана Павла Гриба.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

За її словами, відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

У даний час в кримінальному провадженні проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані, перш за все, на встановлення свідків, обставин події та місцезнаходження зниклого.

"З цією метою органом досудового розслідування керівництву Державної прикордонної служби України направлено запит про підтвердження факту перетину місцевим жителем державного кордону України", - сказано в повідомленні.

Крім того, відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства, в компетентні органи іноземної держави готуються клопотання про надання міжнародної правової допомоги з метою підтвердження або спростування факту і підстав затримання і розшуку громадянина України, його місцезнаходження.

Як повідомляв "Апостроф", 28 серпня стало відомо, що в Білорусі зник 19-річний українець Іван Гриб, який, як він заявляв родичам, поїхав на зустріч в Гомель з дівчиною. Про це повідомив його батько Іван Гриб.

Незабаром стало відомо, що зниклого в Білорусі 19-річного українця Павла Гриба немає серед затриманих або заарештованих в білоруських СІЗО.

Тим часом, російська дівчина, яка запросила зниклого сина українського офіцера Павла Гриба в Білорусь, зізналася, що її змусили це зробити співробітники ФСБ Росії.