RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Експерти вказали на важливу проблему з впровадженням телемедицини в українських селах

З впровадженням телемедицини в українських селах можуть виникнути проблеми, оскільки для її роботи потрібен інтернет, а більша частина українських сіл перебуває в режимі офлайн.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа", який розбирався, що Банкова може запропонувати віддаленим селам в Україні.

Так, за оцінками експертів, на сьогоднішній день рівень проникнення інтернету в села становить не більше 25-28%.

"До районних центрів, в принципі, "Укртелеком" провів всі комунікації, але ж амбулаторії розташовані не тільки в райцентрах, а й у віддалених селах, тому до них ще треба дотягнути комунікації", - заявив заввідділу медичних інформсистем "Міжнародного науково-навчального центру інформаційних технологій і систем" НАН України Олександр Коваленко.

При цьому варто відзначити, що дотягують комунікації до сіл дрібні місцеві провайдери.

"Практично за власною ініціативою, без будь-якої допомоги держави, вони формують там цифрову платформу", - уточнив глава Інтернет-асоціації України Олександр Федієнко.

Він підкреслив, що влада гальмує роботу цього бізнесу.

"Чим більше у нас з'являється регуляторних моментів, пов'язаних з інтернетом, безпекою мережі, тим менше у нас залишається операторів-провайдерів, адже не всі вони можуть виконувати якісь правила (наприклад, по блокуванню російських соціальних мереж, - ред.). А великий бізнес, який в змозі виконати ці правила, в села взагалі не йде, а якщо і йде, то час усунення несправностей може зайняти від місяця до кварталу", - додав Федієнко.

Таким чином, якщо президентський законопроект буде прийнятий, то до 1 грудня уряд повинен буде "вжити заходів" для забезпечення доступу сільських закладів охорони здоров'я до мережі.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Медреформа по-президентськи: на Банковій придумали, як лікуватися без лікарів".