RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Волонтер розповів про загиблого на Донбасі бійця АТО з позивним "Дід": фото

Загиблого під час обстрілу в районі Мар'їнки бійця АТО Михайла Лугового з позивним "Дід" довгий час не хотіли відправляти на Донбас.

Про це пише волонтер Ян Осока.

"Михайло Володимирович Луговий (позивні Дід або Борода) народився 27.06.1964 року в Харкові. Закінчив 8 класів школи №88, вступив до ПТУ №9, в якому отримав спеціальність "слюсар літальних апаратів 4-го розряду". Працював водієм, обожнював риболовлю і полювання, неодноразово привозив додому трофеї", - пише Осока.

З початку подій на Донбасі Луговий неодноразово намагався потрапити в зону АТО добровольцем, однак у військкоматі йому давали відмову. Однак в серпні 2016 йому все ж вдалося підписати контракт з ЗСУ на службу до закінчення особливого періоду.

Спочатку Луговий був командиром відділення кулеметного взводу 2-го механізованого батальйону 92-ї окремої механізованої бригади, а на початку вересня цього року був у взводі матеріального забезпечення 1-го мехбата, тільки недавно був переведений в 2-й.

Фото: facebook.com/gilead.kroaton

"Незважаючи на його поважний вік, він був дуже енергійним, з міцною складовою характеру, не міг сидіти без діла, увесь час знаходив собі роботу, мав кудись їхати, комусь допомагати, прекрасно володів тонкощами служби та взаємовідносин між побратимами. Своїм прикладом патріотизму привів до бригади зятя та племінника, які й досі справно служать своєму народові", - згадує про бійця Осока.

Загинув Луговий під час обстрілу Мар'їнки з боку бойовиків. Боєць пересувався по безпечному коридору серед укріплень. Куля калібру 12,7 мм потрапила в металевий гараж, який стояв навпроти мішків, зрикошетила вертикально вниз і потрапила в військового.

Поховали Лугового 19 жовтня в Харкові. У нього залишилися дружина, дочка і сестра.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо про загибель на Донбасі розвідника з Одеси.