RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Росії назвали цілі, яких хоче досягти Кремль за допомогою Собчак

Участь російської журналістки Ксенії Собчак в президентських виборах в Росії потрібна Кремлю для пожвавлення виборчої кампанії і демонстрації того, що ліберали не мають належної впливовості і популярності.

Про це "Апострофу" заявив російський публіцист і журналіст Леонід Радзіховський.

"Собчак повинна показати, наскільки маловпливові і малопопулярні ліберали, що, мовляв, взагалі ліберали - це просто блазні, клоуни на кшталт неї", - зазначив він.

За словами експерта, оскільки кандидат в президенти РФ Ксенія Собчак - проект Кремля, вона повинна говорити: "Я проти Путіна (президента РФ Володимира Путіна, - ред.). Я представляю опозиційну точку зору".

"Це її роль в цьому спектаклі. Вона відповідно до ролі себе і веде. Більш того, вона формулює такі різкі оцінки, які в Росії відносно мало хто підтримує. Тому що, по-перше, їй немає потреби ганятися за великою кількістю тих, хто за неї проголосує. По-друге, саме такі різкі оцінки, які не збігаються з думкою більшості жителів РФ, працюють на те, щоб показати, наскільки слабкі, непопулярні і не впливові прозахідні ліберальні сили. Так що вона все робить, як і було задумано", - уточнив Радзіховський.

Він додав, що Собчак і далі буде критикувати Путіна, але не переходячи на особистості і не зачіпаючи теми, пов'язані з особистими грошима, тобто ті, які главі Кремля неприємні і для нього особисто болючі.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Жорсткий наказ Кремля: чому Собчак визнала Крим українським".