RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Створюють імідж миротворця: стало відомо, навіщо Путіну влаштували "переговори" з ватажками ДНР-ЛНР

Президенту Російської Федерації Володимиру Путіну влаштували переговори з ватажками так званих Донецької і Луганської народних республік ("ДНР", "ЛНР") для того, щоб створити йому образ миротворця, який намагається врегулювати конфлікт на Донбасі.

Про це "Апострофу" розповів політичний аналітик Андрій Бузаров.

"Я переконаний, що раніше вже були переговори між Путіним і Захарченком (ватажок "ДНР" Олександр Захарченко, - ред.) з Плотницьким (ватажок "ЛНР" Ігор Плотницкий, - ред.) Неофіційно. У принципі, немає особливої необхідності для Путіна в спілкуванні безпосередньо з Захарченком та Плотницьким, так як є Сурков (помічник президента РФ Владислав Сурков, - ред.) - людина, яка регулярно на зв'язку з так званими "ЛНР"/"ДНР", - зазначив він.

За словами аналітика, "переговори" Путіна з ватажками "ДНР", "ЛНР", в першу чергу, спрямовані на тих прихильників президента РФ, які перебувають в Росії, щоб створити і показати імідж Путіна-миротворця.

"Щоб показати, що він намагається врегулювати конфлікт на Донбасі, що він спілкується з різними сторонами переговорного процесу: з Петром Порошенко, європейцями, американцями, представниками цих "республік", - уточнив Бузаров.

Разом з тим, він зазначив, що навряд чи така спроба є вдалою з точки зору ефективності переговорного процесу, так як більшість в Україні і світі розуміють, що ці утворення повністю регулюються РФ.

"Отже, нинішня спроба якимось чином створити Путіну образ миротворця, перш за все, буде сприйматися, аналізуватися і розглядатися як така в Росії, але ніяк не за кордоном. Тому не варто надавати значення появі Путіна в якості прямого співрозмовника ватажків бойовиків, так як зараз не може бути мови про те, щоб ці "республіки" стали повноцінними учасниками переговорного процесу на міжнародному рівні", - підсумував Бузаров.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Переговори з Путіним проваляться, Україні дадуть серйозну зброю: приблизні терміни відомі".