RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Сфабриковано бойовиками: спостерігачі розповіли про фейк проти сил АТО

Лист від жителів населеного пункту Гладосове Донецької області до першого заступника голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександра Хуга є сфабрикованим бойовиками.

Про це заявила українська сторона Спільного центру координації та контролю за припиненням вогню і стабілізації лінії розмежування сторін, йдеться на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook.

"ЗМІ ОРДО оприлюднили інформацію, що нібито жителі населеного пункту Гладосове звернулися з відкритим листом до першого заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Олександра Хуга. У своєму зверненні "жителі селища" закликали представника ОБСЄ зафіксувати "факт" незаконного захоплення території і дій українських військовослужбовців, які нібито заарештували і вивезли в невідомому напрямку частину мирного населення", - йдеться в повідомленні.

Однак опитування місцевих жителів показали, що особи, які підписали це звернення, в зазначеному населеному пункті ніколи не проживали. При цьому навіть без проведення спеціалізованої графологічної експертизи видно, що підписи зроблені однією рукою.

"Дії керівництва ОРДО з фабрикації таких "фейкових" інформаційних повідомлень демонструють свідоме невиконання Мінських домовленостей, спроби перекласти відповідальність за загострення ситуації на ЗСУ і свідчать про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Генштабі дали важливий коментар щодо просування ЗСУ на Донбасі.