RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Грабували і вбивали: бойовик "ДНР" розповів про жахливі злочини чеченців на Донбасі

Уродженці Чечні (Російська Федерація), які воювали на боці бойовиків "ЛДНР" на Донбасі, гвалтували і вбивали цивільне населення регіону.

Про це заявив колишній терорист "ДНР", якого співробітники Служби безпеки України (СБУ) повернули до мирного життя в рамках програми "На тебе чекають вдома", повідомляє прес-служба відомства.

"Житель Донеччини в 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань так званого "Всевеликого війська Донського". Перебуваючи в рядах терористів, він став свідком як громадяни РФ, в тому числі уродженці Чечні, займалися здирством майна громадян в Донецьку, а також були причетні до вбивств і згвалтувань серед цивільного населення", - сказано в повідомленні.

Так, у Дебальцевому, де на той момент перебували кадрові військові РФ, чоловікові доручили замальовувати маркування тактичних знаків російської військової техніки. За словами екс-терориста, найманці міняли у "козаків" боєприпаси на алкоголь і наркотики.

"Після внутрішніх бандитських розборок, які привели до "розформування" його угруповання, донеччанин був завербований в "МГБ ДНР" і спрямований в так звану "окрему слов'янську мотострілкову бригаду", в якій командиром його "роти" був громадянин РФ. У складі бандформування чоловік притягувалася до господарських робіт, а також доповідав своєму "куратору" про діяльність ватажків угруповання", - додали у відомстві.

Так, донеччанин перетнув лінію розмежування і звернувся в правоохоронні органи відразу, як дізнався про програму СБУ. Надану інформацію про російську військову присутність перевірять в рамках кримінального провадження.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо про зростання криміналу на окупованому Донбасі через розбірки між ватажками "ЛНР".