RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Відомому українському активісту в Криму висунули нове звинувачення

У середу, 6 грудня, українському активісту Володимиру Балуху в окупованому Криму вручили нову підозру.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Так, за інформацією адвокатів, Балуху вручили постанову про притягнення як обвинуваченого за ч. 2 ст. 321 КК РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства).

"Звинувачення висунуто в рамках кримінальної справи, порушеної під час утримання активіста в СІЗО Сімферополя. Раніше у цій справі Володимира звинувачували за ст. 318 КК РФ (застосування насильства щодо представника влади)", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що заміна статті в обвинуваченні веде до більш серйозних наслідків для українця. Імовірність того, що в рамках цієї кримінальної справи його знову відправлять в СІЗО, досить велика.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що так званий начальник ізолятора тимчасового утримання в окупованому Росією кримському селищі Роздольне застосував силу до політв'язню Володимира Балуха.

Незабаром керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявила, що у затриманого в окупованому Російською Федерацією Криму українського активіста Володимира Балуха з'явилися проблеми зі спиною, нирками і серцем.