RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії карикатурою висміяли відмову росТБ від "Іронії долі" в новорічну ніч

Відомий російський художник Сергій Йолкін у своїй новій карикатурі висміяв відмову російського "Першого каналу" від показу "Іронії долі" в новорічну ніч.

Відповідна картинка розміщена на його сторінці в Facebook.

Так, на карикатурі один з героїв фільму з похмурим виглядом запитує "Відмовилися від трансляції "Іронії долі?".

Варто відзначити, що "Перший канал" не покаже цей фільм в новорічну ніч вперше за 10 років.

Як заявила прес-секретар телеканалу Лариса Кримова, це пов'язано з тим, що комедія Ельдара Рязанова - частина пакету "Мосфільму", який ділиться і ротується між каналами. Так , "Іронію долі" в Новий рік росіяни зможуть побачити на "Росії-1".

"Немає Іполита, був і загув. Де він? Іполит! Де? Немає? А якщо він ще раз сюди з'явиться, я спущу його зі сходів", "Настають останні часи", "Не зрозуміло, чому так всіх зачепила новина, що по "Першому каналу" не покажуть "Іронію долі"... Ось якби Путіна скасували на екрані, а з ним би разом відлучили від ефіру замазаних пропагандонів - ось це була б подія", - пишуть в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", у 2015 році стало відомо, що фільм "Іронія долі" може потрапити під заборону в Україні. Міністр культури, віце-прем'єр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко пояснив ймовірну заборону тим, що українцям треба рухатися вперед. Відома радянська актриса Валентина Тализіна, яка знялася в цьому фільмі, заявила, що їй наплювати на всю Україну.

У той же час в грудні 2017 року голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що фільм "Іронія долі" можна показувати в Україні, незважаючи на те, що актриса Валентина Тализіна, які знімалася в фільмі, потрапила в чорний список Міністерства культури.