RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Мережу зворушила історія 77-річного бійця АТО: опубліковано фото

Українців зворушила історія 77-річного бійця антитерористичної операції (АТО) на Донбасі Бориса Мельника з Тернопільської області.

Інтерв'ю з воїном оприлюднило видання svoboda.te.ua.

Так, бійця АТО з позивним "Тихон" вважають найстарішим воїном в АТО. Чоловік служив поблизу Донецького аеропорту, в селі Старогнатівка, а тепер - в Авдіївці.

За словами "Тихона", піти на війну його "змусив" патріотизм і вболівання за свій народ.

"На війну я потрапив з Майдану вже "обстріляним", тому вибухи були звичними. Зрештою, чого мені було боятися в такому віці? Звичайно, в ЗСУ (Збройні сили України, - ред.) мене не взяли б. Тому пішов добровольцем. Всі спочатку сміялися над старим, але безпосередньо на передовій ставлення змінилося. До речі, з Майдану на війну пішло багато хлопців, в тому числі два моїх сина - Устим і Данило", - розповів він.

Боєць АТО додав, що йому "боліло серце" за Україну, тому він не міг спокійно спостерігати з екрана телевізора за тим, що відбувалося на фронті.

"Вперше на передову, а було це в Пісках, я потрапив перед Хрещенням в 2015 році без дозволу командування. Тоді керівник "Правого сектора" Рівненської області Роман Коваль віз допомогу добровольцям і взяв мене з собою. Там я і залишився. Тоді в Пісках було пекло, понад сто обстрілів в день. Згодом, уже офіційно, в складі 1-ї штурмової роти ДУКу (командир "Да Вінчі") воював в Староігнатовці. Третій раз на передову в Авдіївську промзону потрапив як сапер 5-го окремого батальйону Української добровольчої армії, командир "Покутяка", - розповів Борис Мельник.

Чоловік уточнив, що дуже важко переживає загибель побратимів.

"У мене в пам'яті часто виникають образи людей, з якими ще вчора спілкувався. Душа ридає під час похорону, коли ти бачиш невимовну біль матерів і дружин, а особливо - дитячі очі, повні сліз", - зазначив "Тихон".

Фото: svoboda.te.ua

Як повідомляв "Апостроф", раніше координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук заявив, що протягом 2017 року Росія провела ряд серйозних змін в створених нею окупаційних військах на Донбасі, що призвело до значного підвищення рівня підготовки бойовиків.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "У Путіна два варіанти щодо Донбасу, 2018 року доведеться зробити вибір - Дмитро Тимчук".