RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Сіль за проїзд, Зорян і Шкіряк, найдорожче Євробачення: топ-10 фейків путінської пропаганди за 2017 рік

У мережі назвали топ-10 фейків російської пропаганди за минулий рік.

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістив Олексій Мінаков.

"У мене є традиція. Щороку заради розваги я збираю десять умовно кращих фейків роспропаганди. Для історії", - зазначив він.

Так, серед найвідоміших фейків - "новини" про те, що в Мелітополі люди за проїзд в маршрутному таксі розплачуються сіллю, а "Євробачення-2017", яке відбулося в Україні, стало найдорожчим.

Крім того, Мінаков нагадав про те, як Міноборони РФ використовувало кадри з гри як докази забезпечення Сполученими Штатами прикриття боєздатних загонів ІДІЛ, а президент РФ Володимир Путін видав американські ВПС за російські.

Також до рейтингу топ-фейків потрапила заява пропагандиста телеканалу "Росія-24", який заявив, що вбивство терориста Гіві замовили двоє політиків - Зорян і Шкіряк.

Серед найвідоміших фейків опинилися і заява російського "Першого каналу" про те, що в "Океану Ельзи" було 35 концертів в РФ, і сюжет росТБ про те, що в США до дня народження Путіна готують спеціальні "вітальні" бургери.

Автор поста пригадав в рейтингу також скандал навколо постачання двигунів для ракет КНДР, "привласнення" Путіним Анни Ярославни та фейк щодо обміну полоненими на Донбасі.

"Коротше, росЗМІ брехали, брешуть і будуть брехати. Відповідно, населення Росії, яке в більшості своїй вірить цим небилицям, деградує і інтелектуально розкладається, створюючи благодатний грунт для чергового масштабного фейка, яким стануть президентські вибори в Росії 2018 року", - підсумував Мінаков.

Як повідомляв "Апостроф", раніше росЗМІ викрили в черговому фейку в справі про катастрофу малайзійського Boeing рейсу MH17 в небі над Донбасом.