RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Відомий письменник розповів, як Україна може завдати поразки Росії на Донбасі

Відомий український письменник Юрій Андрухович вважає, що Україна може завдати серйозної поразки Росії на Донбасі, оскільки Москва економічно виснажується через цей конфлікт.

Про це він заявив в ефірі програми "HARD з Влащенко" на телеканалі ZIK.

"Мені здається, для нас дуже важливо, що Росія загрузла в цьому конфлікті. Це добре, що вона виснажується в ньому, якщо це дійсно так. Тобто якщо дійсно діють економічні санкції, якщо Росія дійсно втрачає свій фінансово-економічний потенціал внаслідок цього конфлікту, то в принципі здаватися не можна, віддавати нічого не можна", - підкреслив Андрухович.

Разом з тим, він прокоментував свою фразу від 2010 року: "Якщо в Україні знову відбудеться таке диво, що знову переможуть помаранчеві, то треба дати можливість Криму і Донбасу відокремитися".

Письменник зазначив, що підтверджує свої слова, але справа в тому, що в той час не розглядалася ситуація з військовою агресією, не було російського фактора.

"Йшлося про те, що ось в Україні відбудуться наступні вибори, мирним шляхом переможуть, умовно кажучи, проєвропейські сили, а Януковича від влади усунуть. І тоді треба запитати населення цих двох регіонів, наскільки їм це подобається, бути далі з Україною. І я не вважаю, що це був якийсь такий безнадійний проект", - сказав Андрухович.

Він додав, що в цей раз зміна влади в Україні сталася через революцію. Відбулися насильницькі дії з самого початку Майдану, перш за все з боку влади, потім у відповідь в останні дні Майдану. У підсумку тоді виявилося, що з-за кордону процесами в Україні довгий час диригують з Росії, і це було чинником агресії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Андрухович вказав на наближення серйозної небезпеки для України.