RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Підготовка в ЗСУ була на рівні Другої світової: АТОшник розповів, як збирав взвод снайперів на початку війни

Підготовка снайперів в ЗСУ на початку АТО перебувала на рівні Другої Світової війни.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив один з кращих снайперів сил АТО, ім'я якого не розголошується в цілях безпеки, розповівши про те як він пішов воювати в 2014 році.

"Система підготовки снайперів в ЗСУ знаходиться на рівні Другої світової. Хоча тоді, напевно, навіть краще готували. Тому що тоді був ОСОАВІАХІМ (Товариство сприяння обороні, авіаційному і хімічному будівництву, - "Апостроф"), тоді був ДОСААФ (Добровільне товариство сприяння армії, авіації і флоту, - "Апостроф"), тоді була допризовна військова підготовка - і багато речей люди знали просто тому, що їх готували в школі. Зараз допризовної військової підготовки немає, ДОСААФ немає, зброя купити неможливо і так далі. Тому люди не знають, не вміють і, як правило, не хочуть", - розповів він.

Таким чином, наш співрозмовник сам зайнявся підготовкою взводу снайперів. Він відібрав собі в навчальному центрі "Десна" кількох людей і підготував їх до бойових дій.

Снайпер зазначає, що гвинтівки для його взводу були куплені його знайомим, тоді як держава досі не провела їх закупівлю.

"Державні закупівлі - це окрема історія. Я розмовляв з людиною, який займається цією справою на рівні Генштабу, і він сказав, що є шанс, що через рік наша воююча держава нарешті закупить гвинтівки", - сказав він.

Військовий порівнює роботу снайпера з вищою математикою.

"Снайпінг - це ж щось схоже на вищу математику або шахи. Снайпер повинен враховувати величезну кількість чинників: швидкість вітру, температуру повітря, кути перевищення дистанції та інше, інше, інше. А це означає, що в сучасному снайпінгу снайперу необхідні далекомір, метеостанція, хороша зв'язок, правильний одяг. І, що дуже важливо, правильні знання, навички, вміння правильно всім цим користуватися ", - зазначив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Ми відкладаємо час перемоги у війні, комусь це вигідно - один з кращих снайперів в АТО".