RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Колишній бранець бойовиків розповів, як Україна зможе звільнити Донбас

Україні потрібно провести реформи, посилити Збройні сили (ЗСУ) і економіку і тільки після цього зайнятися реінтеграцією окупованого Донбасу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив колишній бранець бойовиків незаконних збройних формувань Володимир Фомічов.

"... Може, коли в Росії будуть відбуватися інші процеси, у нас з'явиться можливість взяти кордон під свій контроль, а потім і мирно реінтегрувати регіон назад. Ми, звичайно, можемо піти на угоди боснійського формату, коли в Республіці Сербській (утворення у складі Боснії і Герцеговини, - ред.) немає взагалі жодного боснійського прапора", - сказав він.

За словами Фомічова, може бути навіть округ, який не контролюється ні Україною, ні "ДНР" - там буде міжнародна місія. Однак питання полягає в тому, що Україна від цього не виграє. Номінально Донецьк буде не окупований, але по факту окупація триватиме.

Екс-бранець бойовиків додав, що конфлікт на Донбасі може розтягнутися і на 20, і на 30 років.

"Поки все йде до того, що конфлікт буде дуже протяжним в часі. Якщо Росія зрозуміє, що їй краще віддати два шматка Донецької і Луганської областей для того, щоб зняли санкції і нормалізувалася власна економіка, тоді все завершиться швидко, але якщо Росія і так відчуває себе добре і здатна розвивати внутрішні ринки, тоді швидко нічого не буде. Адже ми точно не можемо знати, яка буде ситуація в Росії", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": На Донбасі вірять в Путіна і чекають "хорошу людину" з Росії - колишній бранець бойовиків "ДНР".