RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Зате "бандерівців" немає: у Криму цинічно знищили могилу радянського солдата

У місті Севастополь (окупований Росією Крим) при будівництві приватного будинку зрівняли з землею могилу невідомого радянського солдата, який загинув під час Другої світової війни.

Про це пише російське видання "Коммерсант" з посиланням на голову ради ветеранів села Дальнє (в межах міста Севастополя) Надію Макаренко.

На могилі біля залізниці жінка раз у кілька років висаджувала квіти з 1980 року. Макаренко надія сказала, що в останній раз була там у квітні 2015 року. Нещодавно вона знову приїхала, щоб висадити нові квіти, але виявила, що місце поховання солдата тепер знаходиться за парканом, а поруч з ним вже побудований приватний будинок. За словами сусідів, перед будівництвом будинку ділянку вирівнювали бульдозером.

"Йому говорили, що там могила. Її і так добре видно було високий горбок з квітами на ньому. Але він сказав, що купив землю і буде з нею робити, що захоче", - каже Макаренко.

Місцева влада пообіцяла розібратися в ситуації. Однак член так званої "Громадської палати" Севастополя Григорій Донець заявив, що якщо поховання не було офіційно зареєстроване, то вже буде майже неможливо що-небудь довести.

Як повідомляв "Апостроф", російський блогер Ілля Варламов поділився враженнями від візиту в окупований Крим.