RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Названі регіони Європи, де може початися велика війна США і Росії

На сьогоднішній день в Європі є кілька точок напруги: Молдова (Придністров'я), Україна (Крим), країни Балтії, де поки не дуже активно, але діють сепаратисти (Латгальський район Латвії), Грузія (Абхазія і Південна Осетія).

Про це "Апострофу" заявив російський опозиціонер Костянтин Боровий.

"Тобто точок можливого конфлікту (США і Росії, - ред.) дуже багато. Я б їх назвав центрами іскри, яка може запалити великий конфлікт. Щоб цього не сталося, укладають міжнародні угоди", - сказав він.

За словами Борового, попередня угода з безпеки в Європі розводила збройні сили країн Заходу і Росії, щоб уникнути дотику. Але в сьогоднішній ситуації це дуже важко: фактично, щоб розвести збройні сили Росії, їх необхідно вивести з зон конфлікту, в чому, звичайно, Москва не зацікавлена.

Разом з тим, він додав, що у відповідальних держав виникає необхідність і потреба стабілізувати ситуацію, викликану створеним Російською Федерацією дисбалансом сил.

"Це робиться одним тільки способом: порушення угод компенсується розміщенням збройних сил у той момент, коли Росія розміщує додаткові озброєння і збройні сили в Калінінграді, в Білорусі, біля кордонів України і в Україні - в Криму, який Росія вважає своєю територією, але навіть у відповідності до угод про безпеку ці території потрапляють під обмеження", - зазначив Боровий.

Політик уточнив, що для компенсації цих порушень США і європейські держави посилюють свої збройні сили. Це природний процес, але він, безумовно, стимулює РФ порушувати попередні угоди з безпеки в Європі.

"І коли відбувається концентрація збройних сил і вони вступають у взаємодію територіально, просто перебуваючи близько один до одного, збільшується ризик військового зіткнення", - підсумував Боровий.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Велика війна може початися в Криму, є ще кілька небезпечних точок.