RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

Пішов на підвищення: з'явилися цікаві дані про прокурора, який відправив Луценка за ґрати

Прокурор Віктор Клименко, який виступив у 2012 році державним обвинувачем у справі тодішнього екс-глави Міністерства внутрішніх справ (МВС) Юрія Луценка, отримав підвищення по службі, а також успішно пройшов таємну перевірку.

Про це повідомляє проект PROSUD.

Відзначається, що з 14 квітня 2016 року Клименко працює начальником відділу забезпечення державного обвинувачення в регіоні управління підтримання державного обвинувачення в суді прокуратури Києва.

Відповідно до автобіографії прокурора, він працює в правоохоронних органах з 2001 року. У 2010-2014 роках Клименко працював на керівних посадах у прокуратурі Києва.

Крім того, він брав участь в конкурсі на посаду директора Державного бюро розслідувань. У 2012 році Клименко намагався стати суддею і пройшов кваліфікаційний іспит на посаду судді.

Уточнюється, що в декларації Клименко вказана Ірина Степанівна Чорна як особа, яка з ним проживає, але пара не перебуває в шлюбі. Вона також працює прокурором в Генпрокуратурі. З 31 січня Чорна є заступником начальника відділу забезпечення звинувачення у Верховному Суді управління підтримання обвинувачення в суді Департаменту підтримання обвинувачення і представництва інтересів держави в судах.

Згідно з деклараціями Клименка за 2013, 2015 і 2016 роки, він отримав 391 тис. гривень зарплати, 1,6 млн гривень спадщини і 1,1 млн гривень від продажу нерухомого майна.

Що стосується коштів Чорної, то вона в 2013 році заробила 259 тис. гривень і отримала 400 тис. гривень в якості подарунка від батька. У 2015 і 2016 роках Чорна не вказала заробітну плату. У цей період вона доглядала за дитиною, але виплати на дитину до досягнення нею трирічного віку отримував Клименко.

Згідно з декларацією Клименка за 2015 рік, він, продавши своє майно за 1,1 млн гривень, користувався службовою квартирою площею 56,3 квадратних метра. Відзначимо, що в декларації Клименка за 2016 рік квартира з такою ж площею вказана як приватна власність - по 50% у власності Клименка і його дочки. Так, Клименко приватизував службову квартиру всього за 10 гривень. При цьому у його сім'ї було інше нерухоме майно, проблем з житлом у Клименка не було.

У 2017 році Клименко отримав у спадок від матері 3 земельних ділянки в Чернігівській області.

Як повідомляв "Апостроф", раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко несподівано вирішив притягнути до відповідальності нардепа, який три роки переховується в Росії.