RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Вбивство Ноздровської: стало відомо про дивні записки Россошанського

Співробітники правоохоронних органів виявили дві записки підозрюваного Юрія Россошанського, в одній з яких він зізнається у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської, а в інший заперечує причетність до злочину.

Про це йдеться в рішенні Шевченківського районного суду від 2 лютого.

Відзначається, що записки були знайдені під час оглядів місця події 10 і 17 січня. При цьому Россошанський під час допиту сказав, що написав їх "особисто без стороннього тиску" і адресував дружині і дочці.

За словами підозрюваного, записку з запереченням він написав "з метою уникнення відповідальності і в зв'язку з тим, що судова і правоохоронна система України недосконала і заангажована".

За твердженням поліції, в записках "викладені обставини вчинення ним (Россошанським - ред.) злочину".

Крім того, в рішенні вказується, що слідство звернулося до суду з проханням надати зразки почерку Россошанського, щоб підтвердити авторство записок і визначити стан особи під час їх написання.

Суд задовольнив клопотання Нацполіціі, надавши доступ до письмової заяви Россошанського на передачу продуктів харчування та інших речей в СІЗО.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Юрій Россошанський, підозрюваний у вбивстві юристки і правозахисниці Ірини Ноздровської, розповів про те, що вбив її, не плануючи своїх дій заздалегідь.

Читайте також матеріал "Апострофа": Друг Ноздровської не повірив, що затриманий її вбивця, і висунув свою версію злочину.