RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні розповіли про тактику Порошенка в торгах із Заходом

Заява президента України Петра Порошенка про те, що міжнародні донори, зокрема Міжнародний валютний фонд (МВФ), не можуть диктувати Україні умови створення Антикорупційного суду, свідчить, що до іноземних партнерів можуть і не прислухатися.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, Порошенко заявив, що вимоги МВФ і Венеціанської комісії до майбутнього суду будуть порушувати суверенітет України. І тепер процес створення Антикорупційного суду, який і без того запізнюється, ризикує ще сильніше загальмуватися.

Незважаючи на те, що президентський проект закону був проголосований у першому читанні ще 1 березня і на прийняття його в цілому (з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії) розраховували вже в найближчий місяць, після таких заяв Порошенка в політичних колах панує скепсис щодо швидкого розгляду документа.

"Тактика така: щоб суд ніколи не був створений. У крайньому випадку - не створений до президентських виборів. Заява Порошенка - сигнал своїм депутатам, мовляв, ми відступати нікуди не будемо", - зазначив народний депутат Віктор Чумак.

У свою чергу, політичний аналітик Ігор Петренко впевнений, що таким чином у владі намагаються дати зрозуміти, що до міжнародних партнерів можуть і не прислухатися.

"Це як підготовка грунту до того, що вони можуть і не внести побажання міжнародних партнерів у закон і розгорнути відповідну кампанію в медіа", - сказав він.

Разом з тим, Чумак підкреслив, що міжнародні партнери також не збираються відступати в боротьбі за Антикорупційний суд.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко не здається: проблеми з фінансами можуть бути у кожного українця.