RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Ніхто не хоче йти проти людей з автоматами: волонтер розповів про ситуацію на окупованому Донбасі

Росія поставила населення окупованих територій Донбасу в такі умови, у яких гранично складно висловити своє невдоволення і протест.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" повідомив волонтер, координатор проекту "Стоп терор" Семен Кабакаєв.

"Не можна сказати, що на окупованих територіях є гуманітарна криза, ні. Там створені умови, в яких людина має можливість виживати, і цього достатньо, щоб контролювати все населення на окупованих територіях. Тобто людям і не дають здохнути, вибачте за вираз, але і жити теж не дають, адже зарплата настільки мінімальна, що дуже малий відсоток громадян може дозволити собі купувати м'ясо чи щось подібне", - упевнений волонтер.

За словами Кабакаєва, населення Донбасу живе в страху за своє життя і не може висловити своє невдоволення.

"Так звана "влада" поставила людей у таку ситуацію, щоб вони не могли ступити ні наліво, ні направо, вони бояться щось говорити, тому що розуміють, що в разі протесту проти російських адміністрацій, де сидять всілякі захарченки, їх просто розстріляють. Ніхто не хоче йти проти людей з автоматами, тому всі сидять мовчки, нікому нічого не говорять, страждають. Вони зрозуміли, що зроблений вибір виявився обманом, але з цим вже нічого не зробиш", - резюмував Кабакаєв.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Війну на Донбасі можна підпалити за годину, рішення приймаються не тільки в Кремлі - відомий волонтер.