RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Може бути вже восени: в Україні озвучили прогноз, коли чекати серйозного загострення на Донбасі

Загострення в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі може статися вже восени поточного року.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив військовий експерт Олексій Арестович.

За його словами, введення миротворців на схід України перебуває під великим питанням.

"Знову ж таки, миротворців повинна ввести Рада безпеки ООН, правильно? Там є вето у Росії. Ну яка ймовірність миротворців? Я розцінюю це так само, як я сказав у відповіді на попереднє запитання: це все передвиборчі і міжсобійські якісь штуки", - сказав Арестович.

Разом з тим, експерт зазначив, що Україні можуть не дати черговий транш МВФ, якщо влада не робитиме грандіозні зусилля зі встановлення миру на Донбасі.

"І ми робимо щосили. Але це - як заяви Трампа (президента США Дональда Трампа, - ред.) у Twitter: треба розділяти реальні рішення, які Трамп приймає, і те, що він пише в Twitter. Так само треба розділяти те, що говорять Порошенко (президент України Петро Порошенко, - ред.) і Аваков (міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, - ред.), і реальні рішення, які вони приймають", - сказав Арестович.

Він уточнив, що реальні рішення і технологія військового будівництва такі, що ні на який мир ніхто не розраховує.

"Навпаки, розраховують, що до 2020-2021 року буде істотне загострення. А може, раніше, як анонсують деякі. Цієї осені вже, наприклад", - підкреслив експерт.

Арестович додав, що вводити миротворців треба по всій окупованій території.

"Особливо нас цікавить контроль над кордоном, тому що так звані ЛНР і ДНР не проживуть і двох тижнів без постачання Росією. Це головна проблема - перекриття постачання. "Йдуть з Пакистану каравани, а значить, є робота для "тюльпана". Ця істина ще з часів Афганської війни. Якщо кордон не перекритий, то війна буде нескінченною", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна є три варіанти для України, загострення може бути вже восени - Олексій Арестович.