RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Небезпечний період: Україну попередили з приводу агресивних дій Путіна

Під час проведення в Росії Чемпіонату світу з футболу в 2018 році Україні дійсно варто побоюватися можливості загострення агресії Кремля.

Про це військовий експерт і блогер Олексій Арестович висловився в колонці на "Апострофі".

"Ми пам'ятаємо, що нещодавні дві війни – грузинську і захоплення Криму – Путін прикривав якраз спортивними змаганнями міжнародного масштабу, двома Олімпіадами. Нам варто перебувати в стані підвищеної готовності на період чемпіонату світу. [Голова СБУ Василь] Грицак заявив у Берліні, що можливі провокації на російській території, в яких звинуватять українців і які створять прецеденти для вторгнення, загострення або якогось удару заради відплати", - підкреслив військовий експерт.

За його словами, за час існування режиму президента РФ Володимира Путіна саме періоди проведення спортивних заходи були вкрай проблематичними і вимагають підвищеної уваги.

"Складно сказати, як себе поведе Путін, тому що рішення ухвалюються в одній голові, і ще ніхто не навчився туди заглядати. Але можна говорити про певні тенденції і навіть імовірності. Точно можна сказати, що у Росії немає жодного приводу знижувати інтенсивність бойових дій на Донбасі", - зазначив Арестович.

"Чи в у неї підстави загострювати її – це велике питання, дискусійне. Але точно не знижувати. Вони будуть "гріти" процес: їм потрібна млява війна. Тому що розігрітий військовий процес означає розігрітий політичний процес – щоб були переговорні позиції, було про що торгуватися, щоб з ними весь час перемовлялися. У них для цього, по суті, один інструмент – активна війна на Донбасі. Ну і ще сирійська війна...", - додав він.

Більше про те, чого чекати від Путіна на Донбасі, читайте в матеріалі "Апострофа" - Війна на Донбасі: чому Україні треба бути у підвищеній готовності.