RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Проблема може повторитися: нові деталі скандалу з виплатою пенсії екс-в'язня бойовиків ДНР

У п'ятницю, 22 червня, Пенсійний фонд України відновив пенсійні виплати для релігієзнавця Ігоря Козловського, який був звільнений з полону бойовиків ДНР.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на представників Фонду.

У Пенсійному фонді стверджують, що провели перерахунок, нарахували доплату і перевели на рахунки Козловського пенсію за травень і червень 2018 року. Однак, станом на 17:40 кошти ще не надійшли.

Нагадаємо, що Козловський два місяці не отримував пенсію, після чого звернувся до Пенсійного фонду і дізнався, що йому припинили виплати через візити за кордон.

"Сказали: "Нам надійшла інформація від СБУ, ви перетинали кордон. Згідно з постановою Кабміну, всім внутрішнім переселенцям, які перетинають наші кордони, припиняється пенсія". Я відповів, що дійсно перетинав кордон України - їздив до Брюсселя, де виступав в Європарламенті, їздив до Лондона з Іриною Геращенко, там виступав в британському парламенті", - розповів він.

Варто зауважити, що Козловський планує ряд поїздок за кордон найближчим часом, на наукові конференції та засідання різних організацій, щоб говорити про агресію проти України, політв'язнів і полонених, і кожен раз йому доведеться писати заяви, збирати документи і проходити перевірку для відновлення пенсійних виплат.

"Я вважаю, що це дискримінація внутрішніх переселенців і конституційних прав громадян України щодо вільного пересування", - підкреслив учений.

Як повідомляв "Апостроф", припинення пенсійних виплат для Ігоря Козловського викликало негативну реакцію соцмереж.