RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Росії перестають приховувати, що воюють на Донбасі: з'явилися показові фото

У Росії перестали приховувати факт присутності і загибелі кадрових російських військових у конфлікті на Донбасі.

Про це повідомляє Новая газета.

Так, якщо в 2014 році на кладовищі під Псковом зі свіжих могил загиблих псковських десантників з елітної 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії РФ відразу ж після похорону зривали з хрестів таблички з іменами і датами, то через чотири роки на місці хрестів уже стоять гранітні пам'ятники, на яких чорним по білому написано імена і ніхто їх не приховує.

2014 рік

2018 рік

Наприклад, історія Леоніда Кічаткіна вражає своїм цинізмом. Так, дружина військового про загибель чоловіка повідомила 23 серпня 2014-го на своїй сторінці в Facebook, вказавши дату смерті - 20 серпня і свій номер телефону.

А вже на наступний день по її номеру відповідала жінка, що сміялась на весь рот, яка запевняла, що її чоловік живий. "Леонід Юрич живий, поруч сидить зі мною, п'є каву. У нас котлети на обід і картопля-пюре. Святкуємо хрестини доньки. А сторінку мою зламали", - говорила тоді вона.

При цьому, вона навіть передавала номер телефону нібито не померлому чоловікові, який також радісно підтверджував факт свого існування. Хоча, приїхавши на цвинтар вдалося переконатися в зворотному - табличку з ім'ям не встигли зняти. Дружина Кічаткіна в 2014-му була на восьмому місяці вагітності. Дитину, якого встигли назвати на честь батька, поховали з ним поруч.

Дата смерті Осіпова - та ж, що у Кічаткіна - 20 серпня 2014 року. Йому було 20 років. На портреті він теж у формі десантника. "Де він міг ще воювати, крім Донбасу, щоб його рідні отримали грошову компенсацію?" - питає видання.

Варто відзначити, що нові обеліски з'являються на цвинтарях Пскова і в цьому році. Їх вже не ховають, але рідні загиблих бояться говорити про смерть близьких ще більше, ніж чотири роки тому.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі показали нові докази присутності російських підрозділів на Донбасі.