RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Грошей немає, але ви тримайтеся: з'явилася сумна розповідь про життя на Донбасі

Останні дні липня-початку серпня на окупованій території Донецької області пройшли під девізом "Грошей немає, але ви тримайтеся!".

Про це у своїй колонці на eprostir.org пише Надія Донецька.

За її словами, на початку тижня жителів міста "ощасливили" новиною про скасування відразу десяти приміських поїздів "з метою зменшення експлуатаційних витрат".

Крім того, стало відомо про закриття підприємства "Механік", яке збанкрутувало. У зв'язку з цим люди втратили робочі місця і можливість отримати зарплату, яку не виплачували вже півроку.

Також окупанти вирішили провести "оптимізацію" вугільних підприємств і об'єднати їх усі в одне - "Маквугілля", скоротивши кількість працівників.

"Апетити "влади" ростуть, а грошей на всіх не вистачає. Немає їх, мабуть, і у Россіюшки. На цьому тижні населення масово скаржилося, що вона наповнила анклав грошовими купюрами, що давно непридатні. Крім того, з обороту майже зникли великі купюри - номіналом від 1000 окупаційних рублів", - зазначила Донецька.

Вона додала, що, згідно із заявами окупантів, 50% всієї продукції, ввезеної на контрольовану бойовиками "ДНР" територію, - це фальсифікат.

"І не дивно. Але ж сама "ДНР"- це фальсифікат республіки, так що все логічно: фальсифіковану продукцію везуть в фальсифіковану "державу". Мало того, що везуть, її виготовляють тут", - підсумувала блогер.

Читайте також матеріал "Апострофа": Путін придумав пастку для Донбасу - український філософ.