RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Суддя, що відпустив винуватця резонансної ДТП, заявив про погрози: документ

Суддя Апеляційного суду Харківської області Володимир Плетньов заявив про погрози від невідомого.

Заяву Плетньова розміщено на сайті Вищої ради правосуддя в розділі "Реєстр повідомлень суддів про втручання в діяльність".

У документі йдеться про те, що 21 вересня на мобільний номер судді через месенджер Telegram прийшло повідомлення від невідомого з ніком "Тризуб". За словами Плетньова, в тексті були "елементи погроз" на адресу нього самого і його сім'ї, а також образи на адресу інших суддів, пов'язані з людиною, прізвище якого в тексті приховане.

"Для довідки повідомляю, що мені відомо, що таке прізвище має один з народних депутатів від м. Харкова, з яким я не знайомий, ніколи не спілкувався і справ з його участю ніколи не розглядав. На даний момент в моєму провадженні також немає справ, в яких така особа була б стороною", - стверджує Володимир Плетньов.

Плетньов неодноразово розглядав гучні харківські справи. Серед таких - справа Тиграна Єнгибаряна, який на смерть збив 17-річного пішохода. Колегія суддів звільнила Єнгибаряна від відбування основного покарання, трьох років в'язниці, затвердивши йому випробувальний термін у три роки.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 14 вересня в Києві невідомі напали на суддю Святошинського райсуду Сергія Дячука, який веде справу про вбивства на Майдані 18-20 лютого 2014 року.