RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​НП з українцями у Керченського моста: з'явилося відео і нові дані

З'явилося відео з аварійним українським суховантажем "Ніла", який отримав пробоїну, сівши на мілину в Керченській протоці.

Відповідні кадри опублікував в Facebook очевидець НП.

За інформацією Росморречфлота, рятувальна операція поки не проводиться за рішенням капітана судна.

Відомо, що всього на борту судна 11 членів екіпажу - один з Азербайджану, 10 - з України. Семеро людей знято з судна, четверо залишилося. На його борту знаходиться понад три тисячі тонн вугілля.

Нагадаємо, інцидент стався в районі порту Кавказ. Cухогруз "Нілу" під прапором Того отримав пробоїну в Азовському морі в районі Керченської протоки в Криму.

"Напередодні ввечері капітан суховантажу" Нілу "прапор Того, яке стояло на якірній стоянці в Азовському морі, повідомив про надходження води в носові танки, потрібно буксир з потужними водовідливними кошти. Були направлені два судна, через хвилювання 2-2,5 м вони пришвартовані не могли, капітану було запропоновано підписати договір про рятувальних роботах. Вранці капітан повідомив, що обстановка стабілізувалася, надходження води не спостерігається. Наш буксир неподалік, контролює ситуацію, знаходиться в очікуванні, якщо буде підписано угоду про рятувальник их роботах - буксир підійде ", - сказали в прес-службі Росморречфлота.

Як повідомляв "Апостроф", 9 серпня українське судно, яке перевозило пшеницю в Туреччину, сіло на мілину в Ростовській області РФ на річці Дон.