RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

П'яний українець влаштував смертельну ДТП в Польщі: подробиці

У Польщі двоє українців потрапили в аварію, одна людина загинула.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Трагедія сталася в середу, 17 жовтня, в місті Лодзь. 20-річний український студент Лодзинського університету разом з 21-річною студенткою з України потрапили в ДТП. Авто влетіло в будівлю, а потім його відкинуло в іншу машину. В результаті цього пасажирка автомобіля загинула. Водій отримав незначні травми і на наступний день стан його здоров'я дозволяв привезти його в прокуратуру. Там хлопцеві пред'явили звинувачення у скоєнні ДТП.

"Прокуратура просить суд заарештувати чоловіка на три місяці. Судове засідання у справі українця відбудеться в п'ятницю вранці", - йдеться в повідомленні.

Як встановило слідство, 20-річний хлопець, який знаходився за кермом, був п'яний - в його крові виявили 1,8 проміле алкоголю. Він перевищив швидкість і не впорався з керуванням. Винуватець ДТП, а також його супутниця були не пристебнуті ременями безпеки, що і призвело до трагічних наслідків.

За свідченням українця, до другої години ночі він вживав алкогольні напої в гуртожитку. Після цього дівчина попросила забрати її з ресторану, де вона працювала, і привезти в гуртожиток. Незважаючи на алкогольне сп'яніння, він погодився. Під час руху між ними нібито сталася сварка, дівчина схопилася рукою за кермо, тому хлопець не впорався з керуванням.

Українець частково визнав свою провину. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв "Апостроф", в четвер, 18 жовтня, в Подільському районі Києва в результаті серйозної аварії постраждало відразу п'ять автомобілів. Як з'ясувалося пізніше, у одного з водіїв стався напад епілепсії.