RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Дніпрі з чоловіки зажадали хабар за труп матері: опубліковано відео

У Дніпрі в чоловіка вимагали заплатити гроші, щоб отримати з моргу тіло його матері.

Про це повідомляє ТСН.

Хабар у розмірі 2,5 тисячі гривень за покійну вимагала санітарка. Вона аргументувала це тим, що працівники моргу взули й одягли жінку. Але одяг на покійниці був свій, а тіло з лікарні родичі доставили самі.

"Працівники похоронного бюро приїхали забирати тіло - їм не віддали", - розповів син померлої Василь.

Санітарка просила дати їй гроші готівкою, але натомість не пропонувала чек або квитанцію. Але помітивши, що хабар їй давати не хочуть, вона почала торгуватися - зменшувала суму.

Василь викликав поліцію, щоб розібратися в ситуації. Тільки після цього йому віддали тіло матері. Однак правоохоронців він не дочекався - поспішав на кладовищі.

Сама санітарка пізніше спростувала факт вимаганія, який зняли на камеру. За її словами, чоловік сам пропонував їй гроші.

"Я ніякої суми не озвучувала. Він сам сказав: за винагороду. Попросив нанести косметологічну і інші процедури, які не входять в мої обов'язки", - сказала медсестра ДЗ Спеціалізованої багатопрофільної лікарні №1 Оксана Світловська. Але Василь стверджує, що ніяких процедур не замовляв.

Чоловік вирішив розібратися і пішов в медзаклад, де показав відеозапис з санітаркою. Подивившись відео, лікар констатував, що це виходить за рамки чинного законодавства. Також він зазначив, що офіційно слід платити лише за зберігання тіла більше трьох днів. Василь прийшов забрати тіло матері на четвертий день, тому повинен був внести 300 гривень. "Омовіння, переодягання є безкоштовним", - запевнили в лікарні.

Як розповіли юристи, такий скандал з моргами Дніпра вже не перший. За їх словами, ошуканих людей дуже багато, точної статистики немає.

"Щоб забрати тіла близьких, вбиті горем люди платять гроші і в поліцію не звертаються. І дарма: адже закон на їхньому боці. Платні послуги можуть бути в моргах: косметолог, перукар, бальзамування і утримання тіла більше трьох діб в морозильнику. Все інше - незаконне вимагання коштів", - пояснив юрист Антон Деньгуб.

У самій лікарні, в морзі якої сталася ця ситуація, зібрали екстрену комісію. Як сказав Василь, він піде в поліцію, де напише заяву і буде вимагати розслідування.

Як повідомляв "Апостроф", у Львові розгорівся скандал навколо лікаря-педіатра обласної дитячої клінічної лікарні "Охматдит" Олени Бабич, яка перебувала на робочому місці в стані алкогольного сп'яніння. Також скандал почався через лікарів чергової зміни хірургічного відділення лікарні №4 Солом'янського району Києва, які перебували на робочому місці в стані алкогольного сп'яніння. А в Маріуполі люди скаржаться на персонал обласної лікарні інтенсивного лікування.