RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

​Під Донецьком бойовики ракетою знищили авто ВСУ: фото і відео

Проросійські бойовики керованою ракетою спалили машину ЗСУ в Пісках на Донбасі.

Про це йдеться в сюжеті "24 каналу".

"Наші, так би мовити, близькі брати відкрили вогонь з ракетної установки, але завдяки проводу, який йде через дорогу вони не потрапили", - сказав військовослужбовець ЗСУ Андрій.

За його словами, ракета потрапила в задню частину машини, бійці встигли вибігти, але бойовики на цьому не заспокоїлися.

"Хлопці кажуть, що машини трохи шкода, адже її подарували волонтери", - йдеться в сюжеті.

Як кажуть українські військовослужбовці, останнім часом "ворог зовсім знахабнів - стріляє вдень і вночі, не гребуючи важким калібром".

Окупанти 10 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, в результаті чого двоє українських військових були поранені.

Бойовики сидять в окупованому Донецьку, зайнявши колишні будівлі шахти, які після боїв за Донецький аеропорт, в українській армії називають близнюками. Саме з них позиції українських військових видно як на долоні.

"Тут доводиться швидко рухатися і нахилятися, адже до позицій ворога лічені сотні метрів і, помітивши рух на наших позиціях, вони можуть відкрити вогонь в будь-який момент", - сказано в сюжеті.

Повідомляється також, що диверсійні групи терористів ходять тут постійно. Наближаються на 100-200 метрів, але отримавши відповідь, йдуть. Мета цих вилазок - знаходить пропуски в обороні української армії, але в Пісках таких місць немає.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 12.00 19 листопада російсько-окупаційні війська тричі обстріляли позиції ВСУ з великокаліберних кулеметів, два українських військових отримали поранення.