RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У мережі обурилися поліцейським свавіллям в Одеській області

Ймовірна винуватиця страшної аварії в Одеській області, яка сталася днями біля смт Хлібодарське, Раїса Круглова, що керувала Volvo з держномерами ВН5051IМ вже не фігурує в справі, відкритій поліцією.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав київський дизайнер Андрій Баскаков.

Він зазначив, що на місце аварії біля Хлібодарське, яка трапилася 17 листопада, швидка допомога і патрульний наряд поліції дісталися тільки за 45 хвилин після події. Навіть за умови, що вони їхали з Одеси, то на це у них максимум пішло б 26 хвилин, і це не враховуючи "зелену" смугу і використання спецсигналів.

"Але якщо реакції "швидких" давно нікого не дивують, то наша "відреформована" поліція знову пробила чергове дно. Їм скоро ні від чого буде відштовхуватися", - обурюється Баскаков.

У пості він зазначив, що на місце ДТП одночасно з поліцією прибуло кілька невстановлених осіб, які недовго розмовляючи з лейтенантом поліції Мазуром, переконали його піти на посадовий злочин. А саме, відпустити учасницю смертельної аварії - водія Volvo ВН5051IМ Круглову Раїсу з місця події. Дизайнер не розуміє, що такого ці люди могли сказати лейтенанту, що він дозволив поїхати потенційній винуватиці смертельного ДТП.

"Навіть я, дизайнер-архітектор, знаю, що в таких випадках у всіх учасників аварії береться кров на вміст алкоголю і наркотичних речовин. Навіть я, людина без спеціальної юридичної освіти, розумію, що до прибуття слідчої групи ніхто і ніщо не повинно рухатися з місця", - пише Баскаков.

Він також підкреслив, що не уявляє, що ще має статися, щоб керівництво країни, зрозуміло, що поліцейська реформа провалена остаточно і безповоротно.

"Сьогодні в Хлібодарську відбувся суд над 60-річним водієм Fiat ВС1377АО з якого, судячи з усього, наша система правосуддя збирається зробити основного винуватця цієї трагічної ДТП. 20-річна дочка і два сини, які пройшли АТО втратили матір, але та, чий автомобіль завдав смертельного удару, вже навіть не фігурант справи. Ви знаєте, мені здається, що зараз стоїть питання таким чином - "або ми, або вони", - підсумував Баскаков.

Нагадаємо, що смертельна ДТП біля смт Хлібодарське, де на очах у 20-річної дочки двічі збили її мати, сталося 17 листопада.