RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Не дати привід: Україну попередили про дві умови форсування Керченської протоки

У разі нового проходження українських кораблів Керченською протокою, треба так підготуватися, аби у російської сторони не виникло спокуси проводити тарани і, тим більше, обстріли.

Таку думку висловив в коментарі "Апострофу" розповів військовий оглядач Олександр Коваленко.

"Якщо прохід здійсниться, він, по-перше, повинен проводитися в супроводі кораблів одного з партнерів України по НАТО. По-друге, якщо ж такого супроводу не буде, прохід повинен бути організований куди краще, ніж останнього разу. Зокрема, коли спостерігав за цими трагічними подіями в Чорному морі при спробі проходження через Керченську протоку, я відзначив такий важливий фактор: на катерах було б вельми доречно проведення відеореєстрації і відеомоніторингу в реальному часі, щоб всі порушення російської сторони фіксувалися не тільки завдяки банальному потуранню членів російського екіпажу, який зняв таран нашого буксира. Саме завдяки цьому у нас є докази порушень росіян проти нашого буксира і наших катерів. У разі нового проходу у російської сторони не повинно виникнути спокуси проводити тарани, навали і, тим більше, обстріли", - переконаний експерт.

За його словами, Росія отримала вже досить сигналів, що поведінка її флоту прирівняна до поведінки піратів - поза законами і правилами, встановленими міжнародним законодавством.

Детально про чергову спробу України направити військові кораблі в Азовське море читайте в матеріалі "Апострофа": Нова спроба України форсувати Керченську протоку: як змусити Росію відступити.