RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Під Сумами батьки підняли скандал через вчительку, яка взяла дітей в заручники: відео

У Шостці, Сумської області, 70-річна вчителька математики закрилася разом зі школярами в кабінеті і не випускала їх до приїзду поліції, оскільки не хотіла проходити переатестацію.

Про це повідомляє ТСН.

Як зазначається, вчителька закрилася з дітьми перед відкритим уроком, на який прийшла атестаційна комісія. "Почала дзвонити в поліцію, тому що вчитель почала кричати на дітей", - розповіла директор школи Надія Андрущенко. Поліцейським все-таки вдалося зайти в клас, коли вчителька випустила одного учня в туалет. "Одні сиділи в такому скам'янілому стані, інші плакали, інші ховалися, ось так натягували светрики", - говорить директор.

"Я не атестуюсь. Вийдіть з кабінету!", - зафіксувала поведінку вчительки заступник директора Шосткинської ЗОШ №6. Педагог пояснила, що вона є господарем на уроці і погрожувала дзвонити в міністерство. "Ми їм починаємо говорити: виходьте. Діти піднімаються, а вчитель говорить: сідайте! Діти були залякані, не розуміли що їм робити", - говорить Оксана Плацинда.

Коли дітей випустили з класу, декільком знадобилася медична допомога. "Я починаю тиск міряти - зашкалює. 130 на 90 - ну, це дуже багато, як для таких дітей п'ятого класу. Одного хлопчика - знудило. Побіг в туалет, блювота відкрилася. Я була в шоці. Я даю чашку, а у неї руки так трясуться. Я такого не бачила, щоб діти так боялися", - зізнається медсестра Юлія Золотоноша. Після пережитого деякі учні відмовилися йти в школу, туди пішли батьки. "Ми вважаємо, що у неї якісь проблеми або з головою, або з психікою", - кажуть вони.

Про нелегкий характер вчительки розповідає її сусід, який прийшов з батьками. "Побила одного сусіда, моїй дружині голову сапкою розрубила за те, що стала на межу. Зібрали підписи, вся вулиця зібрала, щоб її перевірити психіатрично - кажуть, таких законів немає", - стверджує Анатолій Харченко.

Спілкуватися з батьками Ніна Кобізько не хоче, а журналістам пояснює, що закрилася, тому що не хотіла проходити атестацію. "Я закрила в цьому випадку на ключ двері, щоб уберегти дітей від розборок адміністрації школи", - говорить педагог. За її словами, їй вже 70, і в наступному році працювати вже не буде, про що попереджала.

Вирішувати конфлікт взялася освітня комісія. Там звертають увагу на вищу категорії вчительки, її педагогічне звання і солідний стаж. "Ми зараз створили комісію, щоб розібратися в ситуації, яка склалася. Послухаємо обидві сторони і винесемо свої рекомендації", - заявила заступник керівника управління освіти Шосткинської РДА Любов Волошко.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в одній зі шкіл Києва стався конфлікт між учнем і вчителькою молодших класів, яка публічно принизила хлопчика.