RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Журналіст розкрив нові деталі скандалу з елітним житлом для СБУ в Києві

Співробітники Служби безпеки України отримали квартири в елітному житловому комплексі, а забудовник, який в порушення проекту добудував п'ять поверхів, заявив про вимагання з боку СБУ.

Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

"Вражаюче і дуже важливе розслідування Максим Опанасенко про службовій квартирі, яку приватизував заступник голови СБУ Віктор Кононенко, насправді, важко назвати корупцією. Генерал отримав 100-метрову квартиру, ну, служив адже багато років, і хоча приватизувати треба в кінці бездоганну службу , на мій погляд, але закон дозволяє і таке інше. але це справа розкрило саме безсумнівну правопорушення та ймовірну корупцію, за які забудовнику і його "даху", в разі проведення об'єктивного розслідування коли-небудь в майбутньому, п йдеться відповідати разом з тими співробітниками СБУ, які санкціонували проект. Справа "Джек хауса" - це одна з типових схем при будівництві житла в центрі Києва, де грубі порушення при будівництві є складовою частиною тіньових домовленостей між силовиками і забудовниками", - написав він.

За його словами, СБУ отримала землю для будівництва житла в центрі Києва на бульварі Лесі Українки. А землю вирішили передати забудовнику "Познякижилбуд", власником яких є сім'я Мхітаряна.

"За проектом вирішили будувати шикарний елітний житловий комплекс, в якому для СБУ за підсумком виділили 24 квартири. Навіщо квартири для співробітників СБУ в елітному ЖК, де висока вартість обслуговування квартири, і якщо той же" Познякижилбуд "будує велику кількість житла в спальних районах Києва , недалеко від метро, де можна отримати за ту ж ціну дві квартири з тією ж площею? Виявляється, елітні квартири потрібні для заселення генеральської еліти. І заступник глави СБУ Віктор Кононенко також отримав квартиру в ЖК, миттєво її приватизував, а його багата теща з Черкас купила в цьому ЖК місце на паркінгу", - зазначив журналіст.

Також він підкреслив, що прозора схема спростила б справу.

"Я особисто не проти, щоб генерали отримували квартири від держави, але все-таки тут потрібна була б прозорість і інформація хоча б для особового складу спецслужби, як отримати таку квартиру і собі? Адже в СБУ величезна кількість безквартирних офіцерів, ці люди теж багато років служать і повинні розуміти, що з ними надійдуть по-чесному, без корупції, і що іншим офіцерам також надаватимуть квартири в таких же розкішних умовах", - написав Бутусов.

Він пояснив всі правопорушення в цій справі.

"Зараз Генеральна прокуратура веде кримінальну справу щодо незаконного порушення проекту будівництва ЖК" Джек хаус "і незаконному введенні в експлуатацію цього будинку, куди так швидко вселилися керівники СБУ. Справа в тому, що" Джек хаус "за даними слідства на п'ять поверхів вище, ніж передбачено проектом. тобто керівництво СБУ погодило проект і отримало квартири в будинку, який побудований з очевидними порушеннями, і безсумнівно, будучи учасниками проекту будівництва, керівники СБУ також несуть відповідальність за це діяння. Генерали ін шанують отримати і приватизувати квартири в будинку, і та легалізують будинок, в якому вони насправді вони повинні були б починати не вселення, а кримінальне розслідування. Будинок на землі СБУ будується з порушеннями, на які навмисно закриває очі СБУ", - заявив Юрій Бутусов.

Він назвав імена тих, хто причетний до махінації.

"Звертає увагу, що управління архітектури і будівництва Києва, яке контролює" смотрящий "Юрій Горовий, а також київське відділення Державної архітектурно-будівельної інспекції видали дозвіл на будівництво і введення в експлуатацію об'єкта. Уявіть собі - чи можна не помітити, що в будинку на п'ЯТЬ поверхів довше, ніж передбачалося ?! Звичайно, можна, адже ці п'ять поверхів - найдорожча частина будинку, і напевно квартири там надані тим людям, які як раз і відповідають за мера Кличко і в Госстройархінспекціі за рішення пр і будівництві і введенні в експлуатацію. Мафія в Києві повністю взяла в свої руки всі дозволи на будівництво, і готова закрити очі на все", - написав журналіст.

За словами Бутусова, відносини власника "Познякижилбуд" і групи компаній Taryan Артура Мхітаряна вельми специфічні.

"Не дивлячись на тісне співробітництво в проекті ЖК" Джек хаус ", по іншому проекту - житлового комплексу Taryan Towers по вулиці Івана Павла Другого 12, Артур Мхитарян виступив з безпрецедентними звинуваченнями в здирництві з боку СБУ. Судячи зі слів Мхітаряна, СБУ спільно з Міністерством культури вирішили вибити велику суму грошей", - зазначив представник ЗМІ.

Бтусов розповів детальніше і про Артура Мхітаряна.

"Не дивлячись на гучні заяви, за даними джерел" Цензор.Нет "в ГПУ, Артур Мхитарян відмовився давати свідчення, хто конкретно і які конкретно співробітники СБУ і Мінкультури вимагали у нього хабар за дозвіл на будівництво. Це означає, що після переговорів з вимагачами Мхітарян вирішив не загострювати конфлікт і домовитися. А значить, існує висока ймовірність, що в Taryan Towers з'являться додаткові і непередбачені проектом поверхи, щоб знову взяти в долю чиновників", - написав журналіст.

Також він наголосив на потребі в розслідуванні справи.

"Сподіваюся, Генеральна прокуратура буде проводити розслідування інтенсивно і відповідально, і завершиться воно справедливим вироком: тобто знесенням незаконно зведених поверхів" Джек хауса ", і притягненням до кримінальної відповідальності посадових осіб СБУ, які дали згоду на такий будинок. І ще - не хотілося б, щоб в будинках "Познякижилбуд" з'явилися прокурорські квартири, а справа випадково заглохло. Для того необхідний резонанс, тому що договорняки силовиків і дозвільну в Києві - звичайна практика, яку треба поступово ламати хоча б інформаційно ", - підсумував Бутусов.

Як повідомляв "Апостроф", 6 листопада силовики провели обшуки в офісі екс-заступниці мера Києва Ірени Кільчицької і квартирі Олени Бережної, матері загиблого колишнього депутата Верховної Ради Ірини Бережної. А в анексованому Росією Криму місцеві "силовики" влаштували обшуки на засіданні громадської організації "Кримська солідарність".